You cannot place a new order from your country. United States

GRADIENT NERO

New product

Gradient NERO on laadukkaita passiivikaiuttimia täydentävä bassojärjestelmä, joka ratkaisee tavanomaiset vaikeudet matalimpien äänten toistossa.  Lopputuloksena on erittäin nopea, aina 20Hz:n ulottuva bassotoisto ilman tavanomaisia huoneresonansseja.

More details

 
Yleiskatsaus

GRADIENT NERO

Korkealuokkaisessa äänetoistojärjestelmässä matalimpien äänten toisto hallitusti on usein ongelmallista. Perinteinen subwoofer ei aina toimi halutulla tavalla. Huoneen resonanssit heräävät, jolloin matalien äänten taso on paikoin aivan liian korkea. 

Uusi Gradient NERO on laadukkaita passiivikaiuttimia täydentävä bassojärjestelmä, joka ratkaisee tavanomaiset vaikeudet matalimpien äänten toistossa.

PITKÄ HISTORIA DIPOLIBASSORATKAISUISSA

Jo 30-vuotta sitten Gradient kehitti avoimen ns. dipoliperiaatteella toimivan lisäbassojärjestelmän legendaarisiin Quad ESL-kaiuttimiin. Yhdistelmää pidetään edelleen yhtenä maailman parhaista. 

Myöhemmin Gradient Revolution Active-mallin myötä, Gradient toi markkinoille lisäbassomodulit Gradient SW-S ja SW-D. Etuna oli niiden symmetrisen rakenteen ansiosta helpompi asennettavuus huonetilaan ja basson säätö kääntämällä bassomodulia kuuntelijaan nähden.

Uusi Gradient NERO mahdollistaa dipolibasso-systeemin liittämisen käytännössä kaikkiin tavanomaisiin passiivikaiuttimiin.

KORKEALUOKKAISET PÄÄTEVAHVISTIMET 

Lisäbassomoduleiden lisäksi Gradient NERO pitää sisällään Gradient XO-AMP vahvistimen. Laitteen neljä vahvistinmodulia ovat korkealuokkaista Hypex:in Ncore®-teknologiaa. Ncore®-vahvistimelle ominaista on tasainen taajuusvaste kuormasta riiippumatta ja käytännössä taajuudesta riippumattomat säröominaisuudet. 

Kokonaisen äänentoistojärjestelmän rakentamiseksi tarvitset lisäksi ainoastaan etuvahvistimen ja musiikkilähteen. Gradient HE-XO vahvistin jakaa alle 200Hz:n taajuudet Gradient SW - bassomoduleille ja tätä ylemmät taajuudet pääkaiuttimille. Laitteessa on myös linjatasoinen lähtö korkeille taajuuksille, joka mahdollistaa ulkoisen päätevahvistimen liittämisen laitteeseen, vaikkapa putkivahvistimen.

PÄÄKAIUTTIMEN LAATU PARANEE

Koska Gradient NERO jakaa matalat taajuudet lisäbassomodulien toistettavaksi, pääkaiutin voi keskittyä keski-ja korkeiden äänten toistoon. Äänentoiston vaatima työ pääkaiuttimella on pienempi, mm. kotelovärinät jäävät merkittävästi aikaisempaa alhaisemmaksi.

HALLITTU SUUNTAAVUUS

Johtuen bassomodulien säteilykuviosta (dipoli), äänentoistoon tarvittava kokonaisäänienergia on vain kolmannes tavanomaiseen koteloituun subwoofer-ratkaisuun nähden. On ilmiselvää että tällöin huoneen haitalliset vaikutukset äänentoistoon ovat merkittävästi vähäisemmät. Myös naapuriin kantautuu tällöin lähes 70% vähemmän ääntä.

BASSON TASOSÄÄTÖ

Matalien äänten signaalitasoa voidaan säätää Gradient HE-XO vahvistimen takana olevilla säätimillä portaattomasti. Säätöalue on +/- 10dB molemmille kanaville erikseen. Tästä on erityisesti hyötyä epäsymmetrisessä kuuntelutilassa, jossa kanavien välilä on tilasta johtuvaa eroa bassotoistossa.

 

 
Tekniset tiedot
MalliGradient XO-AMP
Ulostuloteho240 W/kanava
Sisäänmenoimpedanssi40 kohm
Ulostuloimpedanssi100 ohm (linja-tasoinen ulostulo)
Jakotaajuus200Hz (Versio A), 110Hz (Versio B)
Basson tasosäätö+/- 10 dB erikseen vasemmalle ja oikealle kanavalle.
Verkkovirtajännite110-250VAC, automaattinen tunnistin
MuutaErittäin alhainen taajuudesta riippumaton THD.
Mitat (LKS)465 x 60 x 412mm
Paino6kg
ViimeistelyKotelo: musta, Etulevy: valkoinen akryylikivi
ValmistusmaaSuomi