You cannot place a new order from your country. United States

GRADIENT FIVE - KAIUTIN

New product

Gradient Five yhdistää teknisen huippuosaamisen, korkealuokkaiset materiaalit ja suomalaisen käsityön kompaktiksi 2-tie kaiuttimeksi. Pelkistetty, ajattomasti muotoiltu kaiutin on ilo silmälle ja korvalle vuosikymmeniksi eteenpäin.

Gradient Five on erinomainen kaiutin keski-tai takakaiuttimeksi monikanava-järjestelmiin. Tämän vuoksi kaiutin on hinnoiteltu kappaleittain.

More details

7 tuotetta
löytyy varastosta heti toimitukseen.
 
Yleiskatsaus

GRADIENT FIVE

Gradient Five on pitkällisten kuuntelukokeiden ja mittausten tulos. Yhdessä norjalaisen SEAS:in kanssa kehitetty koaksiaalinen teknologia yhdistettynä Gradientin suunnittelemaan ja yksinoikeudella Gradientille valmistettuun passiivisäteilijään on mahdollistanut kompaktin kaksitie-kaiuttimen vaativaan käyttöön. Gradient Five sopii erinomaisesti niin stereokuunteluun kuin monikanavajärjestelmään liitettäväksi. 

RÄÄTÄLÖITY TAAJUUSVASTE

Vapaakenttä- ja tehovaste on optimoitu tuottamaan tasapainoinen, vaivattomasti kuunneltava ja irtonainen ääni. Gradientin kehittämän passiivisäteilijän ansiosta kaiuttimen bassotoisto ulottuu yllättävän alas pysyen silti hallitun napakkana.

YKSIPISTESÄTEILIJÄ

Gradient Five:ssa käytetään Gradientin ja norjalaisen Seasin yhdessä kehittämää koaksiaalista erikoiselementtiä, joka on tuttu Gradientin lattiakaiutinmalleista. Samankeskinen rakenne tuottaa tasaisen taajuustoiston laajalle alueelle. Yksipistesäteilijän stereokuva on tarkka ja äänitteen tilavaikutelmat kuuluvat hyvin.

HELPPO SIJOITTAA

Keskeisen rakenteensa ansiosta Gradient Five voidaan sijoittaa niin pysty- kuin vaakatasoon, myös lähes kiinni seinään. Niinpä kaiutin toimii erinomaisesti vaikkapa kirjahyllyssä tai seinälle asennettavassa hyllytasossa.

MYÖS KOTITEATTERIIN

Korkealuokkainen monikanavajärjestelmä voidaan rakentaa käyttämällä pelkästään Gradient Five - kaiuttimia pää- ja keskikaiuttimina edessä, takana ja sivuilla. Koska samaa koaksiaalista teknologiaa käytetään myös Gradientin muissa kaiutinmalleissa, samanlaiset vaiheominaisuudet mahdollistavat Gradient Five:n yhdistämisen Gradientin lattiakaiuttimiin parhaimman mahdollisen monikanavajärjestelmän rakentamiseksi.

HELPPO KUORMA VAHVISTIMELLE

Gradient Five:n nimellisimpedanssi on kahdeksan ohmia ja impedanssikäyrän minimiarvo 7 ohmia. Se on helppo kuorma vahvistimelle. Tehoksi suositellaan 20-150 W/kanava. Tehontarve riippuu kuuntelutilan koosta, jälkikaiunta-ajasta ja kuunteluvoimakkuudesta.

KORKEALUOKKAINEN VIIMEISTELY

Gradient Five:n kotelo on valmistettu massiivikoivusta käsityönä Suomessa. Kotelon etu- ja takaseinämät ovat vankkaa suomalaista koivuvaneria, joka on pinnoitettu uudella italialaisella Fenix NTM® - nanolaminaatilla*. Fenix NTM® on saatavilla sekä valkoisena että mustana. Täysin matta nanopinta ei ole pelkästään upean näköinen, vaan myös kulutusta kestävä ja helppohoitoinen.

* Kokovalkoisen version etu- ja takaseinä on valkoiseksi maalattua MDF-levyä.

 
Tekniset tiedot
MalliGradient Five v.5.1
Taajuusvaste60...20000Hz +/-2dB, 45Hz -6dB, korkeilla äänillä raja yli 50kHz
Impedanssi8 ohm
Elementit1 x 176mm lasikuitu keskiääni, 1 x koaksiaalinen Al dome 25mm, 140mm x 200mm passiivisäteilijä.
Herkkyys86dB/2,83V/1m
Suositeltu vahvistinteho20...150W
Jakotaajuus2800Hz
MuutaVoidaan asentaa vakaan tai pystyyn.
LiitännätNaparuuvit
Mitat (LKS) 324 x 200 x 220mm (vaaka-asennossa)
Paino6kg
HuonekokoPieni/Keskisuuri
KotiteatteriinKyllä
ValmistusmaaSuomi
 
Tuotearviot
' Gradient Five 5.1 on myönteisessä mielessä yllätyksetön tuote. Testissä ei ollut mahdollista verrata sitä suoraan edeltävään
5.0-malliin, mutta vaikutelmaksi jäi, että alemmille äänialueille on löydetty entistä onnistuneempi tasapaino. Keskialue ei nouse liikaa esiin, eikä kumina silti uhkaa bassojen selkeyttä. Mielyttävästi soivaa kaiutinta kuuntelee pitkäänkin ilman kyllästymistä. Päivitetty vitonen on luokassaan erinomainen tuote. ' - Hifimaailma 1/2017